måndag 4 mars 2013

Framsteg

Länge sedan jag skrev nu så jag ska försöka sammanfatta dom senaste månaderna.

Nellie har gjort en hel del framsteg, framför allt vad gäller kommunikation. Hon har börjat att prata med Nisse på ett sätt som hon inte har gjort innan.
Det märks att hon medvetet använder meningarna för att föra fram sitt budskap i stället för sitt ekotal. Visst, ekotalet finns kvar och kommer nog att göra så, men kan Nellie lära sig hur hon ska förhålla sig i sociala situationer öppnar det upp nya möjligheter för henne.

Både Nellie och Nils har blivit 1 år äldre också, kalas i mängder har det blivit med många presenter.

Nellie bjöd sina kompisar från dagis på en toppendag på busfabriken. Det bjöds på hamburgare, glass och tårta och alla barnen hade fantastiskt kul. Det passar Nellie väldigt bra att ha kalas i stora lokaler, på så vis bestämmer hon själv hur nära dem andra barnen kan komma henne.
Då många autistiska barn blir utanför den allmänna gemenskapen och mobbade så försöker vi ge Nellies popularitet en liten extra skjuts som vi gjorde med busfabriken.

I stort sett alla Nellies presenter har haft prinsess tema. Hon har fått prinsessor på hjärnan och spelar rollspel med sig själv med diverse klänningar. Nisses presenter har gått i bilens tecken. Han är ju tokig i allt som har hjul och låter.
Vi har köpt 2 Ipads så att barnen ska lära sig olika saker med hjälp av pedagogiska appar. Nellie är fantastiskt duktig på Ipaden och är snabbare än mig på spelen. Nu gäller det att hitta rutiner vad gäller tidsbegränsningar så att framför allt Nellie inte sitter för länge, hon behöver ju se och höra det sociala samspelet.

Besöken på habiliteringen har fortsatt efter nyår och dem går riktigt bra. Nellie har redan klarat av mycket mer än det var tänkt vid denna tidpunkten, vilket är ytterst glädjande. Nu vet jag att när mycket går på rätt håll så kommer det snart ett bakslag, men så länge det är 1 steg bakåt och 2 steg framåt så går det ju på rätt håll.

I övrigt så har barnen åkt en hel del skidor i vinter. Jag och Nellan har också åkt skridsko vid ett par tillfällen, hon är mycket duktigt och inte rädd att ge sig ut på en stor is.

Nedan kommer ett par goa bilder på världens goaste barn.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar